TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

duminică, 1 decembrie 2013

Programul activităţilor Zilelor Liceului LTNB


6 decembrie 2013

10.00 – Deschidere festivă
10.30 – Moment artistic
11.00 – Inaugurare Site www.nicolaebalcescu.ro
11.10 – Festivitate de premiere – Concurs de matematică
11.20 – Inaugurare Placă de onoare – Directorii liceului
11.30 – Inaugurare Radio LTNB
11.45 – Vernisaj
12.00 – 14.00 – Ateliere de lucru pe catedre
14.00 – Marş LTNB
18.00 – LTNB Show

7 decembrie 2013

11.00 – Masă festivă – Dialog între generaţiile profesorilor LTNB
            - Prezentare placa de onoare – Directorii liceului;
            - Prezentare film liceu;
            - Prezentare LTNB ieri şi azi, fotografii document
13.00 – 15.00 – Activităţi sportive

8 decembrie 2013

09.00-12.00 – Calificări zonale la fotbal
– Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia
– Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia
– Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă



Consiliul Director al Asociaţiei Comitetul de Parinţi LTNB Medgidia

joi, 28 noiembrie 2013

O ţară a copiilor abandonaţi?



Deunăzi, un coleg - profesor - povestea despre manifestările unui copil din gimnaziu căruia îi erau plecaţi ambii părinţi la muncă în străinătate. Câtă durere şi disperare poate fi în sufletul acestor copii care vin de la şcoală râzând şi sporovăind pe drum, împreună cu colegii lor şi, ajunşi acasă, dau peste o cameră goală? Ce putem face pentru copiii lăsaţi acasă de părinţii aflaţi la muncă în străinătate, pentru a-i scoate din depresie? 
Pe de o parte, toată lumea este de acord că viaţa copilului este un preţ mult prea mare pentru un serviciu în străinătate. Pe de altă parte, sărăcia lucie în care se zbat familiile româneşti face ca părinţii să nu aibă altă variantă decât să muncească „în afară”, adeseori în condiţii atât de grele încât aducerea copiilor în ţara-gazdă ar fi ca o „piatră de moară” de gâtul acestor oameni. Nu numai că nu ar mai putea strânge ban pe ban, dar ar chinui şi copiii. Cei mai mulţi dintre emigranţi sunt nevoiţi să locuiască în barăci, să împartă un apartament cu câte 5-6 colegi, să dea din coate pentru supravieţuire, să stea lungi perioade fără serviciu.
Unii dintre românii stabiliţi de ani buni în Europa îi pun la zid pe părinţii loviţi de soartă, ceea ce oricum nu ajută la nimic. De cealaltă parte, mulţi dintre părinţii care şi-au lăsat copiii în ţară spun că nimeni nu ştie în ce condiţii sunt nevoiţi să trăiască şi să muncească. În astfel de condiţii, luarea copiilor din România ar fi o măsură de inconştienţă. Părinţii plecaţi la muncă în străinătate speră că nu se va întâmpla o tragedie chiar cu copilul lor. Alţii speră că despărţirea va fi pentru scurt timp, dar de cele mai multe ori perioadele de lucru se prelungesc.

luni, 4 noiembrie 2013

Răul din noi

Sămânţa răului e adânc implantată în fiecare din noi. E suficient doar să o udăm la timp şi să-i dăm destulă lumină diabolică, pentru ca ea să încolţească şi să-şi întindă lacom crengile spre colţurile cele mai ascunse ale sufletului.
Suntem răi prin definiţie, prin origine. Nu pentru că ne înfruptasem din fructul oprit, ci prin faptul că am văzut de mici în familie, la televizor, pe stradă cum e să fii rău, cât e de simplu să fii rău, cât de dulce să fii rău, răzbunător, perfid, „şmecher” în limbajul urban. Şi asta se învaţă foarte repede, răutatea se lipeşte ca mucegaiul de pereţii sincerităţii noastre.

miercuri, 16 octombrie 2013

Oferta de tabără intersemestrială

Conducerea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia şi Asociaţia Comitetul de Părinţi LNB Medgidia propune părinţilor, profesorilor şi elevilor o tabără de 6 zile în perioada vacanţei intersemestriale în Centrul Cultural-Pastoral Sf. Daniil Sihastru Durău.

Hotel Casa Pelerinului

Activităţi propuse:
  • dezbateri pe teme de interes comun;
  • activităţi de teambuilding;
  • participarea la slujbele de la Mănăstirea Durău;
  • activităţi de ecologizare în Masivul Ceahlău;
  • vizite la obiectivele turistice din zonă (mănăstirile din nordul Moldovei, Barajul Bicaz, Humuleşti, locurile de sacrificii dacice din Ceahlău, Cabana Fântânele, Vârful Toaca etc.);
  • practicarea sporturilor de iarnă (În Durău există pârtie de schi pentru începători);
  • seri de karaoke, discotecă, jocuri de societate.

Interiorul unei camere
Probleme organizatorice şi financiare:
  • Preţul este de 450 lei/pers  în Hotel Casa Pelerinul sau 350 lei/pers la cele 6 vile. Preţul acoperă masa şi pensiunea completă.
  • Pentru deplasare (dus-întors) mai este nevoie de maximum 200 lei/pers. Încă nu este stabilită modalitatea deplasării. Valoarea reală a deplasării se va stabili după înscrierea doritorilor (aflarea numărului doritorilor) şi negocierea cu operatorii de transport.

Vedere vile
  • Termen de înscriere: 15.11.2013.
  • Termen de achitare a 50% a contravalorii totale a taberei pentru fiecare participant înscris: 15.12.2013.
  • Puncte de contact pentru înscriere şi alte relaţii la:
            - dl. Furtună Marius - 0745029884;
            - dl. Gheorghe Dan - 0722704841


Comitetul Director

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Hotărâri ale Adunării Generale a asociaţiei din 10.10.2013


Ordinea de zi
Hotărâri
Prezentarea raportului comisiei de cenzori privind utilizarea fondurilor asociației din perioada 15 septembrie 2012 – 30 august 2013
-
Alegerea Președintelui Asociației
D-na BOJNIGEANU Aurelia (41 voturi pentru - unanimitate)
Alegerea unui membru al Comitetului Director
D-na COSTEA Adriana-Mihaela (cu 26 voturi pentru din 41 prezenţi)
Aducerea de modificări ale Statutului Asociației privind modul de ținere a evidenței contabile
Contabilitatea asociaţiei se va ţine în partidă simplă (41 voturi pentru - unanimitate)
Propunerea și hotărârea proiectelor pentru anul de învățământ 2013-2014 - proiecte pe termen scurt şi cele multianuale (pe termen lung)
Proiecte pe termen scurt (anul de învățământ 2013-2014):
1. Suplimentarea salariului lunar cu suma totală de 250 lei din fondurile asociaţiei pentru cei trei paznici ai liceului (30 voturi pentru, 11 împotrivă);
2. Achiziţionarea a 10 calculatoare pentru liceu (41 voturi pentru - unanimitate);
3. Achiziţionarea unui automat de făcut ceai, ciocolată caldă etc. (fără cafea) care va fi instalat pe holul de la parterul liceului  (41 voturi pentru - unanimitate).
Proiecte pe termen lung:
1. Achiziţionarea unui microbuz.
Propunerea și aprobarea valorii cotizației membrilor asociației
60 lei / an (30 lei / semestru) (cu 26 voturi pentru şi 15 voturi împotrivă)
Diverse discuții
-

Comitetul Director

joi, 3 octombrie 2013

CONVOCATOR

Comitetul director al Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia, convoacă Adunarea generală care va avea loc joi, 10 octombrie 2013, ora 17.30, la sediul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din str. Scarlat Vîrnav nr. 2, Medgidia. Dacă la prima convocare Adunarea generală nu poate fi ţinută din cauza lipsei cvorumului, a doua convocare va fi fixată de la ora 18:00 în aceeaşi zi.

Adunarea Generală este formată din cel puţin un reprezentant din fiecare clasă (de preferat toţi membrii comitetului de părinţi pe clasă) sau poate participa orice părinte al oricărui elev din liceu care a completat formularul de adeziune la asociaţie.

Pe ordinea de zi figurează:
- Prezentarea raportului comisiei de cenzori privind utilizarea fondurilor asociației din perioada 15 septembrie 2012 – 30 august 2013;
-  Alegerea Președintelui Asociației;
- Alegerea unui membru al Comitetului Director;
- Aducerea de modificări ale Statutului Asociației privind modul de ținere a evidenței contabile;
- Stabilirea strategiei de strângere a formularelor 230 (privind redirecționarea a 2% din impozitul anual către asociație);
- Propunerea și hotărârea proiectelor pentru anul de învățământ 2013-2014 - proiecte pe termen scurt şi cele multianuale (pe termen lung);
- Propunerea și aprobarea valorii cotizației membrilor asociației;
- Diverse discuții.


Comitetul Director

luni, 30 septembrie 2013

Raport de activitate pentru anul școlar 2012-2013



Acest raport  reprezintă  rezultatul unui efort comun al Colegiului Director și al Comisiei de cenzori ale Asociației Comitetul de părinți LTNB Medgidia și dorește să sintetizeze principalele activități și proiecte derulate pe parcursul anului școlar 2012-2013.

Le mulțumim celor care au fost alături de noi anul trecut, și îi așteptăm și pe ceilalți să participe la toate acțiunile, indiferent că sunt ale părinților sau ale școlii.

În prima Adunare Generală din octombrie 2012 s-a stabilit constituirea asociației iar înscrierea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor în vederea dobândirii personalității juridice a fost făcută cu  numărul 4 din 01.02.2013.

Scopul asociației constă în:
a)        susţinerea, modernizarea, eficientizarea, creşterea eficacităţii şi calităţii precum şi îmbunătăţirea continuă a învăţământului, în concordanţă cu standardele Uniunii Europene şi a specificului societăţii româneşti, în interesul copiilor din şcoala şi din învăţământul preuniversitar.
b)       susţinerea şi promovarea intereselor copiilor şi părinţilor din învăţământul preuniversitar în relaţiile cu profesorii şi conducerea liceului, Inspectoratele şcolare, Administraţiile centrale şi locale, sindicatele din învăţământ, federaţii ale părinţilor, alte organizaţii naţionale şi internaţionale şi societatea civilă.

joi, 18 iulie 2013

A fost stabilită structura anului şcolar 2013-2014!


Structura anului şcolar 2013-2014 a fost publicată recent în Monitorul Oficial, majoritatea elementelor fiind neschimbate faţă de anul şcolar 2012-2013. Totuşi, una dintre noutăţile introduse de Ministerul Educaţiei Naţionale este acordarea unei zile libere în plus elevilor.
Anul şcolar 2013-2014 va începe pe data de 1 septembrie 2013 si se va încheia pe 31 august 2014, însumând 36 de săptămâni de cursuri, adică 176 de zile lucrătoare, potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3818/2013 privind structura anului şcolar 2013-2014 publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 430, din 15 iulie 2013.
Conform prevederilor cuprinse de actul normativ, cursurile pentru anul şcolar 2013-2014 vor debuta oficial la 16 septembrie (în perioada 1-16 septembrie doar cadrele didactice se vor prezenta la unităţile de învăţământ) şi se vor încheia la data de 20 iunie 2014, anul şcolar fiind structurat după cum urmează:

joi, 11 iulie 2013

Pentru liceenii care-au dat BAC-ul şi cred că li s-a întâmplat ceva extraordinar


Vă spun de la început, să ştiţi de ce mă detestaţi:  mi se pare absolut normal să iei BAC-ul. Nu e o realizare, nu e un record: e doar dovada că ai trecut prin liceu şi te-ai ales cu ceva cultură generală. Minimă. Dincolo de două strofe dintr-o manea. E, în schimb, ruşinos să-l pici!
Nu eşti un erou al luptei cu sistemul dacă ai copiat. Eşti doar un om care trişează sperând că şi viaţa va juca la cacealma. Te asigur că nu: viaţa nu-ţi va da niciodată înapoi cărţile pe care trebuia să le citeşti în liceu. Vei trăi bine, poate, cu ceva noroc becalian, dar vei trai sărac spiritual şi vei sărăci şi atmosfera din jurul tău. Ca un scaiete în jurul căruia nu mai creşte iarba.

luni, 27 mai 2013

O oră de Română

Astăzi (duminică 26 mai) am trăit o zi frumoasă! O zi cu totul şi cu totul deosebită!
Am participat la festivitatea de premiere a elevilor colaboratori la Revista Metamorfoze desfăşurată la sediul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia ca reprezentant al Asociaţiei Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia.
Când am plecat de acasă mă aşteptam ca această activitate să se desfăşoare într-o notă banală, mă gândeam că dl. prof. dr. Constantin MIU – organizator al acestei activităţi şi redactor şef al revistei Metamorfoze– va citi premiile la foc automat şi într-o oră se va termina totul.
Nu a fost aşa şi îmi pare bine.

vineri, 24 mai 2013

Târgul ofertelor educaționale

În perioada 28-30.05.2013, la sediul Cercului Militar Medgidia va avea loc Târgul ofertelor educaționale în care Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu își va prezenta oferta educațională pentru anul școlar 2013-2014.
Festivitatea de deschidere va fi în data de 28.05.2013, orele 10.00.
Vă așteptăm cu mult mai multe detalii la stand, zilnic între orele 10.00-17.00.

miercuri, 1 mai 2013

Cartea, lectura şi copiii


   Acum câteva zile, un tătic iubitor de carte, a scris un articol despre plăcerile pe care ţi le poate oferi lectura. Această temă mi-a declanşat dorinţa de a scrie ,,câteva” rânduri pe aceeaşi temă: ,,necesitatea reîntoarcerii la lectură”.
   Astfel că noi, cei care am citit rândurile cu o uşoară nostalgie, ne-am reamintit de România de dinainte de revoluţie, când lectura era considerată fundamentală.
De aceea, nu pot să nu-mi amintesc de timpurile când iubitorii de lectură stăteau la rând în faţa librăriilor, cu emoţie şi nerăbdare. Nu pot să uit că pentru a cumpăra o carte bună erai obligat să faci rabat cumpărând alte două cărţi în care se făcea propagandă comunistă prin literatură. Nu-i pot uita pe cei care se îndeletniceau cu ,,cetitul cărţilor” într-aşa măsură încât făceau efectiv naveta la Biblioteca orăşenească, atât de mare le era dorinţa de cunoaştere, sau altfel spus ,,foamea” de carte.

miercuri, 24 aprilie 2013

Când nu mai citim, murim



Acum puţin timp în urmă am mers cu trenul în Bucureşti împreună cu câţiva prieteni şi colegi de muncă.
Tot discutând despre una şi despre alta am ajuns şi la subiectul: De ce nu mai citim cărţi?
Am zis că nu există om care să nu iubească cărţile, doar om care nu a întâlnit cartea care să i se potrivească. Cam la fel ca şi cu femeile. Unii colegi mi-au spus că, mai nou, citesc doar cărţi specializate. Mie mi-a fugit gândul la toate cărţile care nu m-au lăsat să dorm până la patru dimineaţa şi la vechii mei colegi de liceu care ar putea să vorbească ore întregi despre un autor anume.
Dar eram fericit că măcar o carte trecuse prin mâinile lor, că le place să citească. „Nu văd scopul” mi-a zis unul din ei când i-am întrebat dacă nu citesc şi ficţiune. „N-am răbdare”, a adăugat altul şi a mai dat play la o melodie de la Queen.

miercuri, 17 aprilie 2013

Scrisoarea unui copil către toți părinții din lume



―   Nu-mi daţi tot ce vă cer! Câteodată cer numai ca să văd cât pot obţine. 
―   Nu ţipaţi! Vă respect mai puţin când ţipaţi şi mă învăţaţi şi pe mine să ţip şi eu nu aş vrea acest lucru. 
―   Nu-mi daţi mereu ordine peste ordine! Dacă, din când în când mi-aţi cere cu blândeţe lucrurile, eu vi le-aş da mai repede şi cu mai multă plăcere. 
―   Ţineţi-vă promisiunile, bune sau rele! Dacă îmi promiteţi un premiu, vreau să îl primesc, şi e valabil şi dacă e o pedeapsă. 
―   Nu mă comparaţi cu nimeni (mai ales cu fratele meu)! Dacă mă prezentaţi ca fiind mai bun decât ceilalţi, cineva va avea de suferit. Şi dacă e invers, eu voi fi cel care pătimeşte. 

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Activitatea de voluntariat de sâmbătă, 30.03.2013, s-a încheiat!



A fost o acţiune de succes zic eu, o bucurie!
Dar haideţi să vă povestesc cum a fost şi cum am făcut activitatea, care a fost coordonată de directorul liceului, Marius Furtună.
Încetul cu încetul, ne-am adunat în curtea liceului: elevi, profesori şi părinţi, ne-am mobilizat şi am început acţiunea de amenajare a spaţiilor verzi, după ce în prealabil ne-am procurat toate cele necesare: greblă, sapă, lopată, cazma, saci de gunoi, mănuşi din plastic etc. Ne-am împărţit în echipe, am parcelat spaţiile şi am trecut efectiv la acţiune. Unii au săpat, greblat sau măturat, alţii au cântat sau în timp ce umpleau sacii de plastic s-au ironizat prieteneşte, unii au trecut prin faze haioase, iar alţii au fotografiat, aşa, ca să nu uităm cum a fost înainte şi cum după, şi desigur, pentru a imortaliza aceste momente de care ulterior am devenit foarte mândri.

Cum arăta spaţiul verde înainte



joi, 4 aprilie 2013

„S.O.S. NATURA !!!”


    Nu, nu este un articol de pe o pagina îngălbenită de vreme a vreunui ziar local! Este o realitate atât de crudă, încât cuvintele nu îşi mai au rostul! Faptele sunt cele care condamnă, dar ele pot fi şi cele care salvează! Este un semnal de alarmă tras pentru tot ceea ce înseamnă VIAŢĂ! Viaţă pe care foarte puţini dintre noi ştim să o preţuim. Şi nu mă refer la viaţa fiecăruia dintre noi. Tocmai aici este marea greşeală pe care o face majoritatea! Orbiţi de mândrie, de orgoliu, de egoism, uităm adesea că viaţa nu a fost lăsată doar pentru noi, că nu este un bun personal! Pare să ne scape un lucru extrem de important: nu realizăm că, pentru a trăi noi în linişte, nu trebuie să distrugem natura, să chinuim sau să omorâm orice vietate!

sâmbătă, 23 martie 2013

Apel la voluntariat



Asociaţia Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia face apel din nou la părinţii dar şi la elevii liceului pentru a participa în data de SÂMBĂTĂ, 30.03.2013, la acţiunea dedicată amenajării de spaţii verzi în curtea liceului (de a sădi gazon, de a planta pomi fructiferi, arbuşti şi flori).

Participanţii sunt rugaţi să vină şi cu „sculele” personale (sapă, lopată, cazma, greblă).

Activitatea începe de la ora 09.00 şi se termină la terminarea lucrărilor propuse.

Asoc. Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia


joi, 21 martie 2013

Sondaj: CARE ESTE MATERIA TA PREFERATĂ?



De vreo săptămână am văzut că sondajul propus de noi, Asociația Comitetul de Părinți LTNB Medgidia,
CARE ESTE MATERIA TA PREFERATĂ?
Număr de voturi: 104 

Limba și Literatura Română       23 (22%)
Educație fizică         12 (11%) 
Limba latină                        11 (10%) 
Matematică  9 (8%) 
Informatică  9 (8%) 
Biologie         8 (7%) 
Stiințe Socio-Umane 7 (6%) 
Limba engleza         6 (5%) 
Chimie          4 (3%) 
TIC                 4 (3%)
Fizică             3 (2%) 
Geografie      2 (1%) 
Educație plastică     2 (1%) 
Limba franceza        1 (0%)
Istorie                       1 (0%)
Religie           1 (0%)
Educație muzicală  1 (0%)

s-a încheiat și mă „mănâncă” degetele să scriu părerea mea despre acest sondaj.

miercuri, 13 martie 2013

LEN, anul si modificarea....


,,Pe 26 februarie, Comisia de învățământ a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul depus de ministrul Educației, Remus Pricopie, privind revenirea la gimnaziul de patru ani, în loc de cinci. Se modifica, de asemenea, anumite probe susținute la examenul de capacitate, cu aplicare din anul 2016, în sensul eliminării probei transdisciplinare la matematică și științe, prin modificarea art. 74 alin. 5 din LEN”
Din septembrie 2012 şi până în prezent au fost publicate în Monitorul Oficial peste 80 (optzeci) de de ordine de ministru, la care se adaugă trei ordonanțe de urgență care conţin şi măsuri din domeniul educației. Se pare că transparența nu este o condiţie esenţială pentru actualul guvern (cum nu a fost nici pentru cele dinainte), în consecinţă nu au fost făcut niciun fel de consultări publice! Mai nou LEN este din nou pe masa de lucru a parlamentarilor.

duminică, 3 martie 2013

Mărțișorul


O tradiţie străveche la români, este MĂRŢIŞORUL.
În fiecare an de 1 martie, datina era ca părinţii să le lege copiilor o monedă la gât sau la mână, ca să aibă noroc tot anul, să fie sănătoşi, curaţi şi frumoşi. De obicei ei puneau mărţişoarele dis-de-dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui. Cu apa din zăpada de 1 Martie se spălau fetele tot anul ca să fie frumoase şi drăgăstoase, la fiecare pom roditor se punea un fir roşu ca să aibă rod bogat...
La luna plină se scotea bănuţul de la gât şi se cumpăra cu el caş dulce şi vin roşu pentru ca fetele să aibă pielea de culoarea caşului şi să fie rumene ca vinul.
Se mai spune şi că aşa cum este de 1 martie, aşa va fi şi primăvara.
Bunica mea spunea că primul mărţişor pe care îl primeşti trebuie să-l porţi la mână sau în piept până în 9 martie, ca să ai noroc şi să fii sănătoasă.

miercuri, 20 februarie 2013

Despre uniformele şcolare


Discuția despre uniformele în școli apare în fiecare an și este o temă de gândire atât pentru conducerea școlii, cât și pentru elevi și părinți. Probabil că, la un moment dat, te-ai gândit și tu la argumente pro și contra acestei decizii de a introduce uniforme în școală

În legătură cu acest subiect, am şi eu câteva cuvinte de spus:

1. Prin haine, cei mai înstăriți încearcă să facă notă discordantă față de „amărășteni” - lucru care generează animozități și antipatii între colegi;
2. Datorită acestei „libertăţi” se creează o „concurenţă” deloc benefică între copii, „concurenţă” ce n-are nimic în comun cu şcoala sau educaţia.

În principiu eu sunt de părere că nu exista nici un beneficiu de pe urma acestei „libere” opţiuni asupra vestimentaţiei la şcoală... ba din contră, se acutizează problematica diferenţei de clasă…
Mie mi se pare că tinerii au ajuns să se judece între ei după felul în care se îmbracă, opţiunea muzicală etc. ... Lucruri NE-esenţiale din punctul meu de vedere…

luni, 11 februarie 2013

Ziua pentru nonviolenţa în şcoală



Luni, 28 ianuarie 2013, a avut loc la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu” Medgidia o activitate pentru marcarea Zilei pentru nonviolenţa în şcoală (sărbătorită internaţional pe 31 ianuarie).
Încadrată în activităţile comune cu Poliţia Medgidia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoală, coordonată de prof. Despa Adriana şi prof. Chirea Elena, a avut ca invitaţi pe: domnul Comisar Tomescu Eugen, directorul liceului, prof. Furtună Marius,  directorul adjunct, prof. Ciornei Anişoara şi cadre didactice.

Legat de acest aspect am şi eu o întrebare: Ce facem cu violenţa pe Internet?

miercuri, 30 ianuarie 2013

Colaboararea părinţi - scoală, un model pentru copiii noştri sau cheia către succesul lor în viaţă ?


Motto: 
„Spune-mi şi o să uit. 
Arată-mi şi poate n-o să-mi amintesc. 
Implică-mă şi o să înţeleg” 
(proverb american)

Dintr-o anumită perspectivă, niciun sistem educațional nu poate atinge performante maxime dacă se confruntă cu indiferența sau opoziția părinților. Iată cele patru motive pentru care școala și familia se străduiesc să stabilească legături între ele :

miercuri, 23 ianuarie 2013

ŞI TOTUŞI SE POATE!



Deunăzi am fost convocat la adunarea Comitetului de părinţi LTNB Medgidia la sediul din liceu.
Am urcat scările de la intrarea principală, mi-am dat datele profesorului de serviciu care m-a luat în primire de cum am intrat şi m-a luat la întrebări că cine sunt eu, pentru ce problemă am venit şi apoi, după interogatoriu, am privit înainte către capătul holului. Am văzut ceva schimbat şi nu realizam ce… Mi se părea că intrasem în alt liceu deşi ştiam unde sunt chiar dacă era o oră destul de târzie, cam pe la 17.00, şi după o zi încărcată la serviciu. Eu cred că eram conştient de deplinătatea simţurilor mele…

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Interviu cu directorul adjunct al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, doamna profesor Anişoara CIORNEI




”Părinţii să fie aproape de noi şi de copiii dumnealor!”

      Continuăm seria interviurilor în care avem ca invitate cadrele didactice din Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, cu directorul adjunct, doamna profesor Anişoara CIORNEI.

duminică, 13 ianuarie 2013

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Interviu cu Costin Moşescu, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor LTNB Medgidia


,, Pentru mine, viaţa de licean la LTNB a început să fie din ce în ce mai interesantă. Odată ce ajungi să cunoşti oamenii, locul şi starea de spirit LTNB, toate lucrurile încep să aibă o altă însemnătate.”

 Costin Moşescu , elev clasa XI-A, profil matematică-informatică, LTNB Medgidia
Nota 10 la Testul de Evaluare Naţională - Limba şi Literatura Română în clasa a VIII a
Locul I la Faza Regională Concursul de Discurs Public în limba engleză ESU categoria 12-15 ani
Locul III la Faza Regională Concursul de Discurs Public în limba engleză ESU categoria 16-21 ani
Secretar al CŞE LTNB 2011-2012
Din octombrie 2012 Preşedinte CŞE LTNB

luni, 7 ianuarie 2013

Interviu AGERPRES cu Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie


Remus Pricopie: Prima mea prioritate, să încercăm să avem o perioadă de stabilitate în educaţie (interviu)

 Duminică, 06 Ianuarie 2013 11:24
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre despre priorităţile sale la cârma ministerului, despre bugetul alocat învăţământului în anul 2013, despre reforma manualelor şi cea curriculară, dar şi despre violenţa în şcoli şi clasa pregătitoare. Remus Pricopie abordează în interviu şi chestiuni legate de bacalaureatul profesional, de construcţia de grădiniţe, dar şi de admiterea la liceu.