TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

PAGINA ELEVILOR

Educatia vazuta prin ochii adolescentilor




10.12.2012 
Am discutat cu câteva zile în urmă cu un elev din clasa a XII-a și l-am întrebat ce părere are despre cărțile de mai jos.
El mi-a răspuns că ar fi mai util dacă ar avea disponibile lecțiile și modul de rezolvare a exercițiilor și problemelor în mod on-line, video.
Mi-am pus Google-ul să "adulmece" pe net și priviți ce am găsit... 
http://math-pdr.com/liceu.html


Nu uitați, că în continuare...

20.11.2012

AȘTEPTĂM subiecte din partea elevilor.

Până atunci, vă postăm câteva link-uri pentru cărți care vă sunt utile în liceu. Nu vă uitați că sunt vechi, sunt mult mai complete și mai explicite decât cele care se publică astăzi.



Pentru început, publicăm cărți din domeniul Matematicii:

a) Culegeri de exerciții și probleme:

1. Țițeica - Probleme de geometrie (1981).pdf - http://www.mediafire.com/?0so8gp4w091udfj

2. Năstăsescu, Niță, Brandiburu, Joița - Culegere de probleme pentru liceu - Algebra (cls IX-XII)(1997).pdf - http://www.mediafire.com/?zbg93sqqfb2bdgn


b) Matematică distractivă:

1. Charles W. Trigg - Ingeniozitate și surpriză în matematică (1975).pdf - http://www.mediafire.com/view/?kw5xn0lmz0d44ez


c) Tehnici de rezolvare a exercițiilor și problemelor:

1. George Polya - Cum rezolvăm problema (1965).djvu - http://www.mediafire.com/download.php?5z7afdc8qdvn3nu

2. Eugen Rusu - Cum gândim și rezolvăm 200 de probleme (1972).djvu - http://www.mediafire.com/?y59vj82prh2nmnq



Precizări:
- cărțile în format PDF (cu extensia .pdf) pot fi vizualizate cu programul Adobe Reader care poate fi luat de aici: http://get.adobe.com/uk/reader/ ;
- cărțile în format DjView (cu extensia .djvu) pot fi vizualizate cu programul DjView care poate fi luat de aici: http://djvu.sourceforge.net/djview4.html

Sursa cărților
http://romania-inedit.3xforum.ro/post/459821/1/Carti_de_matematica_in_format_djvu/


Pe viitor intenționăm să venim în ajutorul elevilor pentru a posta manuale și din alte domenii. Intenționăm să postăm și altfel de cărți - beletristică, documentare, albume, dicționare etc.
Totul este să le solicitați aici pe site!

8 comentarii:

  1. Interesanta opinie elevilor in "Educatia vazuta prin ochii adolescentilor".
    Consider un punct de vedere pertinent si foarte realist.
    In toate interviurile date de catre toi cei care sunt in fruntea Educatiei (minister, inspectorate, profesori etc.) recunosc faptul ca sunt prea multe materii, sunt unanim de acord ca este nevoie de o analiza mai atenta la utilitatea anumitor materii si "aerisirea" programei de invatamant, dar toate reformele suferite de educatie nu au dus la acest lucru. Cred ca numai noi si chinezii au acest sistem de invatamant. Imprumutam sau copiem cam tot din occident (stil de conducere a statului, constitutie, organizare a parlamentului, administratie, legi etc.) dar invatamantul il lasam tot cum invatau bunicii nostri. Bazat pe memorare si repetare la infinit a dogmelor. O harababura este si la nivelul manualelor... Am vazut ca nu avem destule ore la educatie fizica, la religie, dar ce ziceti de orele de latina, de altele si altele...
    Unde este stilul de invatare prin descoperire, eseuri personale despre anumite activitati, fenomene...
    Vise.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Invăţământul românesc actual nu e interesat în nici un fel de ceea ce produce; tot interesul lui e focalizat pe propria supravieţuire (şi pe afacerile conexe). Şcolile şi universităţile funcţionează pur şi simplu pentru ca personalul lor (didactic şi nu numai) să-şi încaseze salariul şi, eventual, să mai beneficieze de nişte “suplimente” de venit. Atât şi nimic mai mult." http://www.contributors.ro/editorial/cum-produce-scoala-tampiti

      Ștergere
    2. ,,Procentul mare de elevi care nu s-au inscris la examenul de bacalaureat, desi aveau dreptul s-o faca, ilustreaza o schimbare de optica a elevilor si parintilor, care au inteles ca diplome neacoperite de competente si cunostinte nu mai au cautare, nu mai au valoare de intrebuințare, intr-o piata a muncii in care statul nu mai exista ca angajator. Un motiv in plus ca specialistii ministerului Educației să schimbe rapid curriculumul si structura sistemelor de educatie si formare profesionala, astfel incât sa fie puse in corelatie precisa cu piata muncii și cu noua orientare a elevilor si parintilor." http://www.contributors.ro/administratie/educatie/se-mentine-prapastia-intre-scoala-%C8%99i-pia%C8%9Ba-muncii/

      Ștergere
  2. Vreti sa va zic eu cine a distrus invatamintul in Romania? Matematica, prin industria meditatiilor. De ce nu se da admitere la liceu la materiile de profil?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, matematica... Mi-am adus aminte de matematica... Am auzit de o profesoara de matematica care acopera praful de pe cunostintele de pedagogie pe care cred ca le mai are cu tipete, vorbe si aberatii fara sens. Mai bine sa se intrebe de ce elevii din clasele la care preda nu stiu aproape nimic sau nu inteleg aproape nimic. Ar fi interesant de efectuat o comparatie intre notele pe care le-a avut elevii ei din ultimii ani la bac si notele celorlalti elevi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sistemul de invatamanint nu a fost distrus. Asa a fost proiectat si asa functioneaza, fiindcă societatea nu are nevoie de oameni educaţi, capabili de gândire critică, ci numai de zombi semianalfabeţi, care să execute orbeşte orice ordin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca sistemul de invatamant nu ar trebui sa fie asa. Nimeni nu ii intreaba pe profesori de sanatate daca elevii pica pe rupte la examene, daca au note mici la o anumita materie (nu vorbesc de notele mici ale unui elev ci ale unei clase sau ale unor clase la care preda). Am auzit ca au anumite comisii pentru supravegherea acestui lucru dar sunt formate tot de profesorii ale scolii/liceului respectiv. Mi-a zis un profesor odata ca el este suveran (!!!) la ora lui, nimeni nu are voie sa se bage in stilul lui de predare si daca el nu vrea sa asisti la ora, nu poti asista.
    Propun aici, un experiment. Sa ne strangem vreo 5 parinti ale liceului LTNB si sa mergem neanuntati la o ora al unui profesor care il alegem noi (care avem informatii ca stilul lui de predare nu este prea ortodox). Sa vedem ce se intampla. Ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Lege care să permită explicit asistenţă din partea părinţilor, din câte ştiu nu există, dar nici nu se interzice acest lucru. Conform dreptului internaţional, ce nu este interzis este permis. Cred insa ca acest lucru este posibil numai cu aprobarea conducerii scolii, ca urmare a cererii parintilor.

      Singurul articol de lege care ar putea avea legatura cu subiectul ar fi :
      Legea Educatiei Nationale Legea nr1/2011
      Art. 272. — (1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul
      desfășurării activității didactice de nicio autoritate școlară sau
      publică.
      (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), nu se consideră
      perturbare a cadrelor didactice în timpul desfășurării activității
      didactice intervenția autorităților școlare și/sau publice în
      situațiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a
      personalului este pusă în pericol în orice mod, conform
      constatării personalului de conducere, respectiv în timpul
      exercițiilor de alarmare pentru situații de urgență.
      (3) Înregistrarea prin orice procedee a activității didactice
      poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
      (4) Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrărilor activității
      didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă
      numai cu acordul cadrului didactic respectiv.
      (5) Înregistrarea prin orice procedee a activităților
      desfășurate în spațiile școlare este permisă numai cu acordul
      personalului de conducere, cu excepția celor de la alin. (3).

      Ștergere

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.