TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

duminică, 23 decembrie 2012

Întrebarea săptămânii

Săptămâna aceasta la rubrica ,,Întrebarea săptămânii", am avut (doar) 3 întrebări şi un comentariu referitor la o eroare a subiectelor concursului de matematică, desfăşurat cu ocazia ,,Zilelor Liceului", la care Dl Marius Furtuna a avut amabilitatea să răspundă:

ERDAL: V-am urmărit la Alpha Media, la inaugurarea sediului pentru evaluarea activităţii educaţionale. În acest organism nu ar trebui să fie şi părinţi, nu este un conflict de interese, dvs ,,executaţi" şi tot dvs vă evaluaţi?

Marius FURTUNĂ: În Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii în învăţământul preuniversitar (CEAC) al cărei sediu l-am inaugurat de curând, există şi reprezentanţi ai părinţilor! Este prevăzut acest lucru în regulamentul comisiei, ca şi în legea ei de funcţionare. Eu îmi doresc ca aceasta comisie să funcţioneze corect, adică să ne indice punctele bune şi punctele slabe, deoarece numai aşa vom putea progresa. Pentru anii viitori îmi propun o evaluare externă a instituţiei noastre (ARACIP) şi dacă CEAC ul îşi face bine treaba, această evaluare externă nu ne va crea dificultăţi.


MIHAI: Dle.  director, am văzut în interviu că ar fi posibilitatea de a primi granturi şi să accesaţi alte fonduri. Nu ar fi utilă construcţia unui amfiteatru sau a unei aule de câteva sute de locuri?

Marius FURTUNĂ: Eu am vorbit despre intenţia de a reabilita sala de sport prin finanţări europene. Ele însă sunt improbabile (acum sunt blocate)! De aceea, împreună cu Consiliul de Administraţie, am decis să reparăm pe bucăţi mici sala de sport. Evident, un amfiteatru ar fi ideal, însă noi nu dispunem nici de spaţiu, nici de bani...


Fără nume: Sunt săli pe care le amenajati la sala de sport. Sunt destul de mari, am înţeles că într-una intenţionaţi să faceţi o sală de spectacole.de ce nu amenajaţi acolo 2 săli de clasa ori laboratoare? Nu s-ar rezolva aşa problema cu orarul care bulversează copiii?

Marius FURTUNĂ: Sălile de care vorbiţi sunt într-adevăr mari.. (le-aţi văzut?). De aceea, reabilitarea lor va dura... deoarece presupun investiţii mari. Apoi, trebuie să ştiţi că o sală de clasă sau un laborator în afară incintei liceului ridică mari probleme... (siguranţa, deplasare, timp,  cheltuieli etc.)... acele spaţii sunt mult mai utile pentru activităţi extraşcolare. În acest an şcolar probabil că ele nu vor putea fi utilizate, din păcate. Problema orarului sper să o rezolvăm împreună anul viitor. Există mai multe variante, pe care le vom discuta cu Asociaţia de Părinţi şi cu profesorii. Orarul este însă condiţionat de planurile de şcolarizare, adică nu vom putea micşora numărul de ore pe săptămână ale elevilor...


Fără nume: Toți părinţii care au avut copii de clasa a I-a, participanţi la concursul de matematică distractivă,din cadrul liceului, şi care sunt nemulţumiţi de rezultatul concursului, îi rog să meargă la d-na profesoara Chirea Liliana, să vadă lucrarea. Noi am făcut-o şi am constatat că subiectul nr.6 lipsea, la problema nr.8 i-a tăiat răspunsul care era corect. Din punctul d-nei profesoare ai 30 de artificii arzi 5 artificii şi tot 30 de artificii ai. Baremul este ambiguu...nu ne-a lămurit. Pe viitor recomand mai multă atenţie pentru că se joacă cu sentimentele copiilor şi nu este bine.

Marius FURTUNĂ: Îmi cer scuze pentru incidentul pe care îl invocaţi. Pentru clasele din învăţământul primar şi gimnazial subiectele şi baremele au fost realizate de colegii din şcolile generale. Asta însă nu scuză însă erorile!

3 comentarii:

  1. Nu ati vorbit despre o mare problema existenta in general in scoli, violenta. Aveti un program pentru combaterea violentei( inclusiv cea verbala-atat a elevilor cat si a profesorilor)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin si aici cu aceasi intrebare: noi unde dam bacu anul asta? Il putem da la liceul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebarea la care trebuie sa se raspunde de urgenta: cat se mai cara elevii hainele si gentile, dintr-o clasa in alta, ca tziganii cu cortu? Cauta cineva solutii sau se trage de timp?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.