TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

joi, 11 decembrie 2014

Anunţ foarte important!

În vederea executării lucrărilor privind amenajarea unei săli de festivităţi în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Asociaţia Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia solicită celor interesaţi, depunerea până în data de miercuri, 17.12.2014, la sediul asociaţiei, a unei oferte scrise privind valoarea manoperei acestor lucrări.
Pentru amenajarea sălii sunt necesare următoarele lucrări (toate lucrările se vor desfăşura la interior):
- executare de reparaţii şi finisaje pereţi;
- executare de glafuri la ferestre;
- executarea unui tavan fals;
- executarea instalaţiei de încălzire şi instalaţie electrică interioară;
- executarea unei şape şi punerea de faianţă pe podea;
- sablat, vopsit, dărâmat un perete despărţitor etc.
Punct de contact pentru executarea inspecţiei în vederea întocmirii ofertei şi a altor detalii: dl. Gheorghe Dan tf. 07........

Vă anunțăm activitatea privind primirea ofertelor s-a încheiat.

Comitetul Director

duminică, 26 octombrie 2014

CONVOCATOR


Comitetul director al Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia, convoacă Adunarea generală care va avea loc joi, 6 noiembrie 2014, ora 17.30, la sediul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din str. Scarlat Vîrnav nr. 2, Medgidia. Dacă la prima convocare Adunarea generală nu poate fi ţinută din cauza lipsei cvorumului, a doua convocare va fi fixată de la ora 18:00 în aceeaşi zi.

Adunarea Generală este formată din cel puţin un reprezentant din fiecare clasă (de preferat toţi membrii comitetului de părinţi pe clasă) sau poate participa orice părinte al oricărui elev din liceu care a completat formularul de adeziune la asociaţie.

Ordinea de zi este:
- Prezentarea raportului comisiei de cenzori privind utilizarea fondurilor asociaţiei din perioada 15 septembrie 2013 – 30 august 2014;
- Alegerea a doi membri ai Comitetului Director;
- Propunerea şi hotărârea proiectelor pentru anul de învăţământ 2014-2015 - proiecte pe termen scurt şi cele multianuale (pe termen lung);
- Propunerea şi aprobarea valorii cotizaţiei membrilor asociaţiei;
- Diverse discuţii.


Comitetul Director

duminică, 5 octombrie 2014

La mulţi ani, domnilor Dascăli!

Pentru dascălii noştri, care tot timpul găsesc cuvintele potrivite oricărei întrebări,
pentru cei datorită cărora noi ne putem numi atât de mândru: „elevi”,
părinţii noştri, cei care tot timpul au răbdarea cuvenită, deşi uneori noi n-o merităm,

avem atâtea speranţe pe viitor, şi voi sunteţi cei care cred în noi, care ne veţi povăţui şi ne veţi adăposti sub calda aripă a cunoştinţelor de care dispuneţi,
Vă mulţumesc că existaţi şi luminaţi existenţa altora. Azi e ziua voastră, o zi specială, meritaţi cele mai frumoase flori şi cele mai dulci cuvinte.


La mulţi ani, domnilor Dascăli!

marți, 16 septembrie 2014

Emoţii de prima zi de şcoală

Prima zi de şcoală este totdeauna plină de emoţii, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, bunici, fraţi şi surori mai mari. Cele mai mari emoţii le au totuşi părinţii… Căci anume ei îşi văd copiii, care până mai ieri erau în scutec, iar acum păşesc mândri spre şcoală, pregătiţi să înveţe lucruri noi. Pentru elevii care deja ştiu ce înseamnă şcoala – emoţiile sunt doar pentru că îşi regăsesc colegii, povestind ce au mai făcut în vacanţă.
Celor mici, care au venit în liceu în clasa a V-a, le cresc emoţiile pentru că intră într-un mediu nou, cu colegi noi, neştiind de fapt ce îi aşteaptă. Uitându-te la ei vezi pe feţele lor uimire, interes, spaimă, curiozitate pentru tot ce se întâmpla în jurul lor.
A fost plăcut să vezi cât de încântaţi erau ei, să simţi emoţia din jurul tău, să-ţi vezi copilul mândru că păşeşte pragul şcolii, a fost plăcut să vezi părinţi care adâncesc amintirile făcând poze împreună cu odrasle lor.

Este minunat pentru un părinte să-şi vadă copilul încântat şi bucuros. Te simţi mândru ca părinte să ştii că ai ales o şcoală bună, că ţi-ai mulţumit copilul şi că acesta este fericit în noul său mediu.
Mi-a plăcut foarte mult că toţi elevii aveau cămaşă/ bluză albă, parcă era o „mare” care s-a revărsat în sala de spectacole, o „mare” albă, vie şi zgomotoasă. Şi eu, cu tricoul meu uni negru, eram o pată în această mare.

Viorel CONSTANTIN

vineri, 5 septembrie 2014

Structura anului şcolar 2014-2015.


Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat Ordinul privind structura anului şcolar 2014–2015, în conformitate cu Hotarârea Guvernului nr. 185/2013. Potrivit documentului, anul şcolar 2014-2015 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

STRUCTURĂ:

 Semestrul I
Cursuri: luni, 15 septembrie 2014 – vineri, 19 decembrie 2014
Vacanţa de iarnă: sâmbătă, 20 decembrie 2014 – duminică, 4 ianuarie 2015
Cursuri: luni, 5 ianuarie 2015 – vineri, 30 ianuarie 2015
Vacanţa intersemestrială: sâmbătă, 31 ianuarie 2015 – duminică, 8 februarie 2015
 Semestrul al II-lea
Cursuri: luni, 9 februarie 2015 – vineri, 10 aprilie 2015
Vacanţa de primăvară: sâmbătă, 11 aprilie 2015 – duminică, 19 aprilie 2015
Cursuri: luni, 20 aprilie 2015 – vineri, 19 iunie 2015
Vacanţa de vară: sâmbătă, 20 iunie 2015 – duminică, 13 septembrie 2015

Zile libere
În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri. Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.

„Şcoala altfel”, organizată în semestrul al doilea
Săptămâna 6–10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În aceasta săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ, iar programul se va desfăşura în conformitate cu un orar special.

Teze
• Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 19 decembrie 2014.
• Tezele din semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 22 mai 2015.

Asociaţia Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia.

miercuri, 28 mai 2014

Dascălilor mei

Darul cel mai plăcut, primit în preajma zilei onomastice, a fost regăsirea unei foarte bune prietene, colege de şcoală, la distanţă de un ocean şi după „doar” douăzeci şi opt de ani! Cu multă desfătare am început, într-o caldă îmbrăţişare virtuală, rememorarea celor mai frumoase clipe din viaţa noastră, cele din perioada copilăriei şi adolescenţei. Uşor, chipul colegilor de şcoală, din generală şi liceu, s-au perindat unul câte unul prin faţa noastră. Apoi, a venit rândul profesorilor! Doamne, cu cât drag şi dor ne aminteam de ei! Parcă mai ieri intram pe poarta şcolii...
Lăsând la o parte bucuria regăsirii dragei mele F., trec la articolul domnului C. Marafet, din (facebook) Literatura de azi - Şcoala domnească - articol care, după lecturare, mi-a produs multă mângâiere, de parcă aş fi participat la o întâlnire surpriză cu foştii mei colegi de şcoală şi cu profesorii, atât de dragi sufletului meu. Articolul este o revelaţie a unor trăiri din trecut. Şi amintirile mele şi amintirile domnului Marafet sunt încărcate de nostalgie, şi amintirile mele şi ale dumnealui, cuprind aceeaşi recunoştinţă purtată etern dascălilor noştri! După credinţa mea, meseria de „învăţător” este cea mai importantă profesie a societăţii: de ieri, de astăzi sau de mâine, iar cuvintele domnului Marafet formează împreună un frumos omagiu adus din adâncul sufletului, MENTORILOR, fie ei profesorii noştri din ciclul gimnazial, liceal sau universitar, fie dascălii copiilor noştri.

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Amintiri de „Acasă”



De Paşti, porţile grele ale cerului se deschid. Lumina harnică ne cuprinde pe toţi, iar lumânările celor mai credincioşi se aprind de la sine. Suntem în plin mister, în taina cea mai adâncă.
Prinşi în hărmălaia oraşului, se întâmplă să lăsăm totul în ultima clipă. La ţară, este altceva. În simplitatea lui, ţăranul ia cuvântul drept realitate şi se pregăteşte din vreme pentru marea sărbătoare. În satul părinţilor mei, mai există şi astăzi obiceiul ca în Săptămâna Patimilor, toată lumea să postească „de rece”, să nu mănânce fiertură sau alte bucate preparate prin foc. Vigilenţi, vecinii se supraveghează peste gard unii pe alţii. E mare ruşine şi prilej de revoltă ca din hornul bucătăriei cuiva să iasă fumul trădător al lăcomiei şi neînfrânării poftelor.

joi, 3 aprilie 2014

Săptămâna altfel


Săptămâna 7–11 aprilie 2014 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unității de învățământ, iar programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” se va desfășura în conformitate cu un orar special.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari/elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

În perioada 7–11 aprilie 2014 , Ministerul Educației Naționale organizează, de regulă, etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare.

În programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elaborat și organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toți copiii preșcolari/elevii și toate cadrele didactice care nu participă la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare.

sâmbătă, 8 martie 2014

Mulţumesc!

O mătuşă de-a mea, care (încă) citeşte câteva ceasuri bune pe zi, a venit acasă val-vârtej de la „serbarea de 8 martie” unde s-a dus să-şi vadă nepoţii la şcoala de la ţară.  „Ce atitudine iei băiete faţă de degradarea morală care se promovează de ziua mamei? Nu existau de făcut alte scenete decât cele cu copii deghizaţi în zlătăriţe, care la 10 ani dansează din buric?”, mi-a reproşat ofuscată septuagenara. Liceenii, de ziua femeii, au cântat muzică rock în engleză, şi au dansat pe ritm de manele! Profele, care-au asistat la spectacol, n-au auzit niciodată cuvântul mamă. Sau femeie. Şi asta de ziua ’mnealor!!! La teatru, tot de 8 martie, s-a jucat: ”O scrisoare pierdută” al cărei personaj principal, e o Joiţică, ştim noi cât de morală. De asemeni, în urbea mea, de ziua femeii a fost concurs de miss(!). Unde fetele s-au plimbat dezbrăcate prin faţa mamelor invitate la spectacol. Iar prin Bucureşti, de 8 martie vin unii Chippanddels, nişte tipi cu muşchi şi fără creier.

marți, 18 februarie 2014

Anunț



Începând din anul şcolar 2014-2015, LTNB Medgidia are în organigramă o clasă a V-a. Părinţii care doresc să-şi însrie copiii în această clasă sunt rugaţi ca până pe data de 31.03.2014 să vină la sediul liceului, str. Scarlat Vârnav nr. 2, pentru preînscriere şi pentru o mai bună informare a ofertei liceului, dirigintele şi profesorii care vor îndruma paşii acestor copii, programa de învăţământ etc.
Oferta este limitată!

C.D. Asociația COMITETUL DE PĂRINȚI LTNB Medgidia

duminică, 16 februarie 2014

Convocator



Comitetul director al Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia, convoacă Adunarea generală care va avea loc luni, 17 februarie 2014, ora 17.00, la sediul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din str. Scarlat Vîrnav nr. 2, Medgidia.

Adunarea Generală este formată din cel puţin un reprezentant din fiecare clasă (de preferat toţi membrii comitetului de părinţi pe clasă) sau poate participa orice părinte al oricărui elev din liceu care a completat formularul de adeziune la asociaţie.

Pe ordinea de zi figurează:
· Prezentarea activităţilor desfăşurate de la ultima Adunare Generală şi până în prezent;
· Stadiul colectării formularelor 230 (privind redirecționarea a 2% din impozitul anual către asociație);
· Stadiul colectării cotizaţiei membrilor asociaţiei;
·  Diverse discuții.

Comitetul Director

miercuri, 8 ianuarie 2014

Convocator



Comitetul director al Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia, convoacă Adunarea generală care va avea loc luni, 13 ianuarie 2014, ora 17.00, la sediul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din str. Scarlat Vîrnav nr. 2, Medgidia.

Adunarea Generală este formată din cel puţin un reprezentant din fiecare clasă (de preferat toţi membrii comitetului de părinţi pe clasă) sau poate participa orice părinte al oricărui elev din liceu care a completat formularul de adeziune la asociaţie.

Pe ordinea de zi figurează:
· Prezentarea activităţilor desfăşurate de la ultima Adunare Generală şi până în prezent;
· Stadiul colectării formularelor 230 (privind redirecționarea a 2% din impozitul anual către asociație);
· Stadiul colectării cotizaţiei membrilor asociaţiei;
·  Diverse discuții.

Comitetul Director