TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

luni, 27 mai 2013

O oră de Română

Astăzi (duminică 26 mai) am trăit o zi frumoasă! O zi cu totul şi cu totul deosebită!
Am participat la festivitatea de premiere a elevilor colaboratori la Revista Metamorfoze desfăşurată la sediul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia ca reprezentant al Asociaţiei Comitetul de Părinţi LTNB Medgidia.
Când am plecat de acasă mă aşteptam ca această activitate să se desfăşoare într-o notă banală, mă gândeam că dl. prof. dr. Constantin MIU – organizator al acestei activităţi şi redactor şef al revistei Metamorfoze– va citi premiile la foc automat şi într-o oră se va termina totul.
Nu a fost aşa şi îmi pare bine.

Pentru început mi-a plăcut locul ales de desfăşurare. Afară, chiar la ieşirea pentru elevi. Înconjurat de pomi, flori, iarbă... Soarele era pe cer, nici urmă de nori. Linişte, ciripit de păsărele. Parcă şi natura era pregătită de sărbătoare.
Chiar dacă această festivitate se desfăşoară an de an, pe dl. prof. dr. Constantin MIU l-am găsit foarte emoţionat. Când a ţinut discursul de deschidere şi a prezentat asistenţa, de emoţii nu-şi găsea cuvintele.
Am descoperit revista Metamorfoze acum un an căutând pe net tot ceea ce era legat de acest liceu. De atunci citesc periodic revista. Până astăzi, pentru mine erau simple pagini web de literatură şi nimic mai mult. Astăzi aceste pagini au prins viaţă! Am cunoscut oameni de cultură invitaţi la această festivitate, dar cel mai important pentru mine ca părinte a fost că am descoperit copiii care scriu. Scriu literatură, iar aceste scrieri sunt  apreciate de scriitori, de redactori şefi, de cunoscători. Şi au fost chiar premiate!
S-au făcut aprecieri foarte frumoase la adresa acestor copii, s-au oferit diplome, cadouri, s-au făcut şi îndemnuri de genul „De la tine aştept mai mult pentru că eşti în stare!”.
Toată asistenţa a ascultat în linişte, nu l-a perturbat pe cel care vorbea, aşa cum se întâmplă uneori la activităţile de acest gen. Sigur a fost semn al gradului de cultură al fiecăruia dintre participanţi.
Am observat că elevii care au venit sunt acei copii pe care i-am întâlnit pe holurile liceului, pe care i-am întâlnit la diverse activităţi extraşcolare. Eu cred că aceştia sunt doar o parte, sunt cei cu talent în latura artistică. Sunt convins că fiecare elev din liceu are talentul său, unii şi l-au descoperit iar alţii încă îl caută. Aceşti copii şi-au descoperit această latură şi datorită domnului profesor care îi îndrumă.

La final, l-am felicitat pe dl. prof. dr. Constantin MIU pentru activitate şi am plecat fericit că am participat la o adevărată oră de Limba Română!

Viorel CONSTANTIN

Un comentariu:

  1. Este nemaipomenit să vezi cum elevii liceului nostru sunt antrenaţi în activităţi atât de interesante. Felicitări tuturor dascălilor care iniţiază şi participă la astfel de proiecte!

    Sper să fie apreciată munca depusă de copiii noştri şi de asemenea doresc ca acest eveniment să constituie un exemplu de implicare activă în viaţa comunităţii şi a şcolii, demn de urmat de cât mai mulţi dintre noi: copii, profesori sau părinţi!

    Nu poţi pleca de la un astfel de eveniment, decât mai informat, mai înţelept, mai imaginativ, mai solidar, mai fericit, mai deschis la nou, mai bun şi poate mai tăcut! Iată motivele pentru care merita să ,,participi” la un moment de lectură, oriunde s-ar desfăşura el.

    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.