TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

joi, 4 aprilie 2013

„S.O.S. NATURA !!!”


    Nu, nu este un articol de pe o pagina îngălbenită de vreme a vreunui ziar local! Este o realitate atât de crudă, încât cuvintele nu îşi mai au rostul! Faptele sunt cele care condamnă, dar ele pot fi şi cele care salvează! Este un semnal de alarmă tras pentru tot ceea ce înseamnă VIAŢĂ! Viaţă pe care foarte puţini dintre noi ştim să o preţuim. Şi nu mă refer la viaţa fiecăruia dintre noi. Tocmai aici este marea greşeală pe care o face majoritatea! Orbiţi de mândrie, de orgoliu, de egoism, uităm adesea că viaţa nu a fost lăsată doar pentru noi, că nu este un bun personal! Pare să ne scape un lucru extrem de important: nu realizăm că, pentru a trăi noi în linişte, nu trebuie să distrugem natura, să chinuim sau să omorâm orice vietate!



    Din contră! Nici un om care are o fărâmă de conştiinţă nu va fi fericit distrugând ceva! Dar nu este suficient! Ce facem atunci cu cei care nu au pic de conştiinţă sau, mai bine spus - fără a fi deloc duri - nu au pic de raţiune? Îi lăsăm să distrugă totul, să distrugă ceea ce Dumnezeu a dăruit acestei lumi?! Nu putem da dovadă că merităm măcar un pic din ceea ce ne-a fost oferit? De câte vieţi sacrificate mai avem nevoie pentru a ne trezi la realitate, pentru a lua măsuri? 
Continuând aşa, nu putem ajunge decât într-un singur punct! Vom ajunge poate să le arătăm copiilor sau nepoţilor noştri poze de demult pentru a-şi face o idee despre ce au însemnat, odată, pădurile, animalele, păsările…Vom ajunge, în timp, o „lume dispărută”! Şi nimeni nu vrea asta, cu siguranţă! Dar trebuie să facem ceva! Trebuie măcar să întindem VIEŢII o mână de ajutor! Nu este suficient doar să constatăm ceea ce este în jurul nostru şi să ne pară rău! Atâta timp cât nu facem nimic altceva suntem, poate, la fel de vinovaţi ca cei care distrug, ca cei fără pic de raţiune şi conştiinţă!
Şi tocmai asta încerc să fac şi sper că nu voi rămâne singur! Sunt convins că mai sunt încă mulţi ca mine care vor să ajute într-un fel sau altul natura! Haideţi să facem ceva împreună!

CONSTANTIN Viorel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.