TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

duminică, 13 ianuarie 2013

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII

Odată cu începerea şcolii ,dl Director Marius Furtuna dă răspuns la două întrebări de actualitate :



1.Când se va rezolva problema cu orarul şi dacă se lucrează pentru rezolvarea ei ?

Marius FURTUNĂ: Orarul va fi permanent o problemă atât timp cât nu avem spaţii didactice suficiente. În acest an vom respecta orarul actual, deoarece orice schimbare a lui ar crea mai multe probleme. Pentru anul viitor vom lucra din timp la mai multe variante de orar, realizat în aşa fel încât să corespundă atât intereselor elevilor, cât şi nevoilor profesorilor. Cea mai bună variantă, care ar rezolva câteva probleme (securitatea elevilor, suprapunerea unor ore, lipsa unor clase, aglomeraţia etc.) ar fi desfăşurarea programului în două serii: 8-12 şi 12-18! Ar rămâne problema navetiştilor, pe care ar trebui să o rezolvam prin discuţii cu primarii satelor din jur şi cu firmele de transport. Principiile orarului de anul viitor şi forma sa finală o vom trece prin Consiliul de Administraţie înainte de sfârşitul anului şcolar, aşa încât în toamnă să nu mai avem decât mici modificări de făcut, ce ţin de profesorii suplinitori...

2. Unde vom da Bacul anul acesta?

Marius FURTUNĂMetodologia pentru desfăşurarea bacalaureatului din acest an este identică cu cea de anul trecut! Prin urmare, organizarea sesiunii scrise a bacalaureatului presupune existenţa camerelor video în sălile de clasă, camere de care noi nu dispunem! În plus, stabilirea centrelor de bacalaureat este atribuţia Comisiei Judeţene de bacalaureat, care stabileşte, pentru Medgidia, 2 centre! Atât timp cât noi nu avem camere de luat vederi, nu vom putea fi centru de examen!

9 comentarii:

  1. Interesant este de ce s-au dotat cu camere alte licee unde se poata da bacu si la noi nu s-a putut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dle Director, va multumesc pentru deschiderea de care dati dovada. Apreciez ceea ce faceti pentru scoala, este bine ca deja lucrati pentru a rezolva mai multe probleme. V-as ruga sa discutati si despre lucruri, care de frica represaliilor nu se rostesc decat in soapta. Din ceea ce spuneti este clar ca tot ceea ce vreti sa faceti este conditionat de bani dar multe se pot face si daca noi toti ne-am comporta mai uman.

    Cum veti crea un mediu mai bun pentru elevi ? Din vorbe este frumos ce spuneti : scoala europeana de elita, valori proprii etc Ce facem cu atmosfera sumbra creata de unele cadre didactice : severitate dusa la extrem, abuzul de pedepse prin note mici, suprasolicitarea elevilor prin orar incarcat si teme foarte multe pentru acasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prof. Marius Furtuna17 ianuarie 2013 la 22:21

      Noi incercam sa imbunatatim permanent atmosfera in scoala noastra! Evident, si profesorii sunt oameni, au calitati si defecte... dar cred ca suntem perfectibili cand ne constientizam greselile! Nu neg existenta problemelor ridicate de dv., insa mediul virtual nu este potrivit pentru o astfel de discutie! Va invit insa la liceu, in orice zi va permite programul, pentru a discuta aceste probleme si pentru a incerca, impreuna, o rezolvare.

      prof. Marius Furtuna,
      director LTNB

      Ștergere
    2. Teme prea multe pentru acasa si severitate dusa la extrem, abuz? Suna de parca liceul s-ar fi schimbat radical de anul trecut. Din punctul meu de vedere, si subliniez "punctul meu de vedere", problemele astea sunt fictive. Nu se da prea mult de lucru pentru acasa ci sunt unii elevi care nu stiu sa-si organizeze timpul si lasa totul pe ultima suta de metri cand, evident, se aduna prea mult de lucru.

      Severitatea dusa la extrem? Stiu si eu ca unii profesori sunt mai severi decat altii, dar totusi cat de severi pot fi? In momentul in care profesorul isi face meseria cu daruire si se implica atunci cand le preda elevilor si observa ca x sau y nu arata nici cel mai mic interes, ba mai mult, mai si deranjeaza ora, este normal ca si profesorul sa reactioneze si sa ia masuri. Dar la modul in care o spuneti, suna a scena din "Amintiri din copilarie" in care elevii erau tratati cu "Sfantul Nicolai" pe "Calul Balan".

      In plus, nu stiu cine ar putea descrie atmosfera din liceu ca fiind sumbra... Eu imi aduc aminte cu drag de liceu si nici chiar cei mai severi profesori nu faceau liceul un loc sumbru si nu erau nici pe departe asa de severi cum ii faceti sa para prin comentariul dumneavoastra.

      Am spus la inceput ca suna ca si cum liceul s-ar fi schimbat mult de anul trecut... ei bine, asa se pare... s-a schimbat in bine :D Felicitari tuturor celor care au contribuit la schimbari si sa o tineti tot asa! :)

      Ștergere
  3. Eu cred ca la acest liceu exista un mediu foarte bun. Sa fim seriosi, ce spuneti dvs se intampla in orice scoala din lumea asta ca sa nu mai vorbim, ca sunt si multi elevi care nu sunt tocmai ok. Inainte de a critica ar trebui ca noi insine sa ne schimbam, sa vorbim cu copiii, sa-i indrumam, sa-i ajutam sa treaca peste probleme. Problemele mari nu sunt aici, ci in viata unde se vor intalni cu sefi incompetenti si rau intentionati (asta daca vor avea norocul sa gaseasca o slujba, atunci ce veti face ? Va veti plange de mediu?. Daca ar fi ceva de rezolvat s-ar putea doar impreuna cu toate partile implicate: autoritati locale, minister, liceu, parinti, profesori si elevi. Puneti-va in situatia unui profesor: te chinui efectiv cu anumiti elevi ca sa ce? Sa termine liceul si sa plece. pentru ca in final asta se intampla, se investeste in copii si dupa ce termina studiile ei pleaca in strainatate. Nu vedeti ca nu se mai intoarce nimeni in acest orasel de provincie? Cum sunt motivate autoritatile si sistemul de invatamint ,,sa-si dea sufletul" pe altarul educatiei? S-ar putea spune ca nu se intorc pentru ca nu au conditii si pentru ca nu sunt locuri de munca samd dar asta nu mai e vina scolii. Daca am ajuns in situatia asta, cred ca suntem de vina cu totii. Chiar daca nu faci nimic, poti face rau. Si pana la urma raul ca definitie este absenta binelui. Eu cred ca acest om care conduce destinele acestei scoli si toti profesorii vor binele copiilor si pentru mine asta conteaza foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prof. Marius Furtnună17 ianuarie 2013 la 22:24

      Va multumesc pentru aprecieri si va invit sa fiti alaturi de noi, sugerandu-ne activitati, initiative, proiecte pe care , impreuna, sa le oferim copiilor nostri!

      Ștergere
  4. Domnule Director, intrucat nu sunt prea multe intrebari in aceasta saptamina, v-am ruga sa va uitati pe rezultatele sondajului nostru referitor la proiectele agreate de comunitatea parintilor si a elevilor si sa le comparam cu lista de proiecte pe care o aveti in vedere pentru 2013. Mai precis sa detaliati aceste proiecte si ce sanse sunt ca ele sa fie aprobate si de catre autoritatile locale? Rezultate sondaj CE PROIECTE CONSIDERATI CA SUNT PRIORITARE PENTRU ASOCIATIE? Vestiare pentru elevi: 36% Dotarea si reamenjarea laboratoarelor: 34% Reabilitarea Salii de Sport: 34% Infiintarea de Cercuri pentru elevii liceului: 33% Organizarea periodica de evenimente si manifestari:27% Altele: 6% Mentiuni : La sondaj s-au putut da raspunsuri multiple Un proiect foarte dorit de catre toata lumea, referitor la angajarea unei firme de paza privata, nu a fost inclus in sondaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca vestiarele sunt inlocuite deocamdata cu bancutele, cred ca rezultatele sondajului sunt corect raportate la realitatea scolii noastre! Atat dotarea si chiar reamenajarea cabinetelor,cat si reabilitarea salii de sport si infiintarea unor cercuri sunt oportune si merita sprijinite!

      prof. Marius Furtună

      Ștergere
  5. Cum am putea integra formatia liceului intr-un program de spectacole? Cu alte cuvinte ce sanse au sa iasa in public si ce trebuie facut pentru a-i sprijini?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.