TEXT

Vă invităm să participaţi, în data de 02.12.2019, la Adunarea generală a Asociaţiei COMITETUL DE PĂRINŢI LTNB Medgidia (detalii în convocatorul de mai jos)

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Interviu cu directorul adjunct al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, doamna profesor Anişoara CIORNEI




”Părinţii să fie aproape de noi şi de copiii dumnealor!”

      Continuăm seria interviurilor în care avem ca invitate cadrele didactice din Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, cu directorul adjunct, doamna profesor Anişoara CIORNEI.


 AP LTNB: E greu, e uşor să manageriaţi o instituţie şcolară de anvergura Liceului Teoretic „N. Bălescu”?
Anişoara CIORNEI: E greu, dar frumos! Am fost directorul liceului 5 ani, iar din septembrie 2012 sunt director adjunct. Ceea ce pot să vă spun este că, în contextul societăţii actuale, statutul de director nu îţi coferă doar calitatea de conducător al instituţiei, ci presupune şi o temeinică pregătire în domeniul juridic, economic şi nu numai. Încercam să facem faţă tuturor provocărilor pentru a menţine nivelul liceului cât mai ridicat, atât din punct de vedere al pregătirii elevilor, cât şi din perspectiva situării instituţiei şcolare în standardele unei şcoli europene de elită prin valori locale.
AP LTNB: Ce ne puteţi spune despre binecunoscuta dumneavoastră pasiune, care a avut mare impact asupra elevilor?
Anişoara CIORNEI: Totul a început în decembrie 2011, când am propus membrilor Asociaţiei de voluntariat „Alter Ego Iuventum”Medgidia -  asociaţie cu statut juridic, ce desfăşoară activităţi de voluntariat, culturale, sportive, dezbateri, mese rotunde - colectarea de fonduri pentru acţiuni umanitare sub o altă formă, aceea din vânzarea unor produse realizate de elevi şi profesori. Propunerea s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi astfel, am organizat un atelier de lucru format din 16 elevi care îşi desfăşoară activitatea în fiecare sâmbăta şi în vacanţe, învăţând diferite tehnici de lucru pentru decorarea unor obiecte: quilling, tehnica şerveţelului, decupaj. La început ne-a fost mai greu, deoarece achiziţionarea materialelor ce urmau a fi prelucrate s-a făcut din banii fiecărui membru. Pe măsură ce produsele erau finalizate am încercat comercializarea acestora.Prima expoziţie cu vânzare a obiectelor pe care am organizat-o a fost cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, expoziţie care s-a bucurat atât de sprijinul Primăriei Medgidia, cât şi de cel al instituţiilor din oraş. Sumele strânse au fost folosite pentru a bucura bătrânii, familiile nevoiaşe şi copiii acestora  în preajma sărbătorii Crăciunului. Acţiunile au continuat cu expoziţia organizată de 1 Iunie, unde de această dată, sumele strânse s-au constituit într-un ajutor umanitar pentru un tânăr cu grave probleme de sănătate din oraş. La invitaţia Primăriei şi a Consiliului Local Medgidia am participat în septembrie 2012 la târgul organizat de „Zilele Oraşului Medgidia”.
AP LTNB: Unde putem vedea aceste produse ale activităţii dumneavoastră?
Anişoara CIORNEI: Avem postate pe Facebook o parte din aceste, la adresa Hand Made LTNB.
AP LTNB: Care sunt evenimentele pentru care vă pregătiţi să expuneţi în perioada următoare?
Anişoara CIORNEI: Prima expoziţie la care vom participa va fi aceea prilejuită de zilele de 1 şi 8 Martie, la care vă invităm  încă de pe acum.  Ceea ce ne-am dori noi ar fi o mai mare promovare a activităţii, dar şi a produselor realizate de noi.
AP LTNB: Cum vedeţi înfiinţarea Asociaţiei Comitetul de Părinţi  LTNB  MEDGIDIA?
Anişoara CIORNEI: Este o dorinţă mai veche a mea, care în sfârşit s-a finalizat cu succes în acest an şcolar. M-am bucurat de înfiinţarea acesteia în triplă calitate de îmi doresc ca părinţii să fie aproape de noi şi de copiii dumnealor pentru a putea duce la îndeplinire proiectele asociaţiei şi ale şcolii la care aceasta să fie parte.
 AP LTNB : Vă mulţumesc pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu şvă asigur că vă vom da tot sprijinul pentru dezvoltarea proiectului ,,Hand Made".

2 comentarii:

  1. Infiintarea Asociatiei Comitetului de parinti nu a fost doar o dorinta a mea, ci a intregului colectiv de cadre didactice. Nu s-a realizat pentru ca nu am avut alaturi de noi parinti asa de inimosi. Va multumim pentru disponibilitate si ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este uimitor cat de putine lucruri stim despre cei din jurul nostru. Felicitari dnei Ciornei pentru ceea ce face!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sunt moderate si oricine poate posta. Va rugam pe cat posibil sa va semnati mesajele. Pentru aceasta folositi optiunea Nume/url, unde puteti completa doar sectiunea nume.Comentariile neadecvate vor fi sterse.